Земеделският министър: Фермерските пазари се радват на все по-голям интерес
Земеделският министър: Фермерските пазари се радват на все по-голям интерес / снимки: Дарик Варна

Фермерските пазари у нас се радват на все по-голям интерес, особено в големите градове. Това отчете министърът на земеделието и храните Десислава Танева във Варна, при откриването на първото изложение от кампанията „Подкрепяме българското". Инициативата на земеделското министерство е в подкрепа на българските производители в цялата страна и ще се проведе в областните центрове.

„С тази кампания искаме да покажем на потребителя какво по-добро и все повече произвеждаме", изтъкна министър Танева. Според нея най-важното е, че възстановяваме балансираното земеделско производство. Тя отчете и устойчивия ръст в трайните насаждения, производството на плодове и зеленчуци, както и рекордния добив на пшеница тази година.

Земеделският министър коментира и идеята заведенията по Черноморието да ползват само продукти родно производство: „Искам това да става по убеждение, защото е въпрос на национална идентичност, манталитет, традиция, култура. Искаме да се подкрепи българският прозиводител не като самоцел за подкрепа, а като част от това да възпитаваме у младото поколение манталитет, национална кауза, гордост и възпитания в това, че България е произвеждала, произвежда и ще произвежда качествени, добри храни".

Земеделският министър Фермерските пазари се радват на все поголям интерес
netinfo

Изложението във Варна е разположено на входа на Морската градина, до Фестивалния комплекс. На него се предлагат млечни продукти, месни и тестени изделия, мед и пчелни продукти, ядки, био плодове и зеленчуци.