Голямото пътуване за дългата почивка: задръствания и изнервени шофьори в петък
Голямото пътуване за дългата почивка: задръствания и изнервени шофьори в петък / снимки: Дарик

Задръствания и изнервени шофьори по границите на страната. По-рано през деня колони от автомобили имаше на граничните пунктове "Калотина", „Кулата-Промахон" и „Маказа - Нимфея", съобщава NOVA.

Към момента движението през "Калотина" е свободно. Задръстванията на пункта започнаха още от сутринта. Преминаването на сръбската граница изнерви шофьорите, тръгнали на почивка за празниците. Наложи се те да чакат с часове, за да преминат.

Голямото пътуване за дългата почивка задръствания и изнервени шофьори в петък
netinfo
Допълнително опашки се образуваха и от гастарбайтърите, които традиционно в края на лятото се връщат в Западна Европа. Още в следобедните часове се затрудни и придвижването към Гърция. А допълнителни екипи на КАТ подпомагат трафика в цялата страна.

Хиляди коли напускат София заради голямата почивка

Освен интензивния трафик заради почивните дни - допълнителни проблеми по границата създаде и срив в системата на гранична полиция. Заради него документите на пътуващите се обработваха значително по-бавно.

В следобедните часове стотици шофьори атакуваха и изходите на столицата.
Катаджии подпомагат трафика и по най-натоварените участъци. Тапи и през следващите дни се очакват и на излизане от София по „Хемус" - заради ремонтите на тунелите „Витиня" и „Ечемишка" и вуадукта при Елешница. А на изхода при Владая - излизането става по две ленти.

Катастрофа предизвика задръстване на магистрала "Тракия" (ВИДЕО)

Още в началото на голямото пътуване - екипите дебнат за нарушители. Екипи на КАТ следят трафика на изходите на София и по големите булеварди.
Освен за бясно шофиране през следващите дни катаджиите ще наблюдават и за пияни и дрогирани за волана, както и за водачи без книжка и без „Гражданска отговорност". Проверки ще има и в по-малките населени места.

снимки: Dariknews.bg

Източник: Nova.bg