Част от персонала на ДГ Зора почерпи опит в университет в Англия
Част от персонала на ДГ Зора почерпи опит в университет в Англия / netinfo

Дeтска градина „Зора" спечели проект на стойност 7300 евро за квалификация на персонала си по програмата „Еразъм Плюс". Това даде възможност на директора на детското заведение Антонина Кирова и учителя Десислава Василева да получат допълнителни знания и умения в университета в Ексетър (Англия).

„Квалификационният курс беше в рамките на две седмици. Учене, екскурзии и културен обмен между участниците в курса, които бяха от почти всички държави на Европейския съюз. Изключително полезно и най-важното, приложимо в България и в частност в Дупница. Запознахме се и с най-новото в използването на компютърни технологии и това ще спомогне за повишаване на компетенциите ни при избор на интерактивната техника и технологии за нуждите на детската градина. Повишаването на методическата ни подготовка ще повиши интересa към нашата образователна институция и предпочитанията на родителите към модерно и новаторско образование. Очакваното въздействие върху децата пък е свързано с друга важна страна на езиковото обучение, което има освен интеркултурни и познавателни ползи - помага на паметта, вниманието, възприемчивостта, критическото мислене, справяне в проблемна ситуация и не на последно място - умения за работа в екип", коментира директора на детското заведение Антонина Кирова.

„Ползите са много, да не ги изброявам всички. Ще се задълбочи работата на методическите обединения в детската градина, чрез организиране на семинари, уъркшопи, създаване на банка за добър педагогически опит с цел привличане и подпомагане на млади педагози. Ще се мотивират и други учители да работят върху квалификацията си и професионалното си израстване. Откриването на нови възможности за работа по други проекти ще доведе до подобряване на материалната база в детската градина, както и до обогатяване на дейностите с привличането на по-големите деца и обучението им в екипна работа. Ще се задълбочи партньорството с родителите, които ще бъдат привлечени за още по-тясно сътрудничество с нашата образователна институция", заключи Кирова.