Кметът Пламен Стоилов откри разширението на Локомотивен завод в Русе
Кметът Пламен Стоилов откри разширението на Локомотивен завод в Русе / снимка:Община Русе

Днес се състоя официалното откриване на единствения в България специализиран завод за ремонт и производство на локомотиви. Заводът е на „Експрес Сервиз“ ООД, който разполага с най-съвременното оборудване и квалифициран персонал за ремонт на всички видове електрически и дизелови локомотиви.

На събитието присъстваха Пламен Нунев – народен представител от ПП ГЕРБ, Велик Занчев - председател на Съвета на директорите на "Холдинг БДЖ" ЕАД, Пламен Стоилов – кмет на Община Русе, Валентин Колев – зам. областен управител на Област Русе, Даниела Шилкова – зам.-кмет „Икономика и инвестиции“, инж. Димитър Наков – зам.-кмет „Устройство на територията“, арх. Живка Бучуковска – главен архитект на Община Русе, както и Спасимир Димитров – директор дирекция „Обществен ред и сигурност“.

Кметът Пламен Стоилов сподели, че е изключително щастлив от поредната голяма инвестиция в Русе. „Горд съм от всичко, което се случва днес в нашия град. Този прекрасен завод надминава много мечти. Това е достойно за уважение“, каза още кметът.

Лентата на новия завод прерязаха Анастас Колев – управител на „Експрес Сервиз“, народният представител Пламен Нунев, председателят на Съвета на директорите на "Холдинг БДЖ" ЕАД Велик Занчев и кметът Пламен Стоилов.

Предприятието е с изцяло български капитал, а бизнесът е основан на 150-годишен опит и традиции. В него работят 130 души с уникални за България машини. Фирмата разполага с лиценз за ЖП оператор и ремонт на локомотиви.

В завода се ремонтират локомотиви, превозващи над 50% от ЖП товарите у нас.