Откриват официално Есенния салон на изкуствата
Откриват официално Есенния салон на изкуствата / Дарик архив

25 фестивала са включени в рамките на най-големия културен формат на Пловдив – Есенният салон на изкуствата. Това съобщи зам.-кметът по култура Амелия Гешева. Официалното откриване на събитието е довечера от 20.00 часа на Античния театър с концерт на Gipsy 4 Ever и ще приключи с последния концерт на Пловдив Джаз Фест на 5-ти ноември.

Есенен салон на изкуствата 2016 тази година, освен традиционните локации като театри, музеи, къщи в Стария град и Дома на културата „Борис Христов“, ще изпълни и нови пространства – ЖР „Тракия“, открити места в Стария град, Капана, Цар-Симеоновата градина и др.

В това издание ще се обърне повече внимание на литературата. В програмата са включени проявите Европейски писателски срещи и Национален поетичен конкурс „Добромир Тонев“.

Сред най-мащабните фестивали са Опера Оупън, Сцена на кръстопът, Национални есенни изложби, Саундс ъв ди Ейджис, Международен танцов фестивал, „Двама са малко, трима са много“ и др.

За тазгодишния формат на Салона община Пловдив е предприела разширяване на рекламната кампания. Флаерите са със специални QR кодове, а билбордове за събитието има по автомагистралите Тракия и Хемус, по пътя Бургас – Созопол, както и на много места в Пловдив.