Започна 73-ят международен кинофестивал във Венеция
Започна 73-ят международен кинофестивал във Венеция / БГНЕС

Кинофестивалът във Венеция започна с филмовия мюзикъл "La La Land" ("В страната Ла-ла-ла") на американския режисьор Деймиън Шазел, съобщи Ройтерс.

Филмът с участието на Райън Гослинг и Ема Стоун е за мизерстващия джаз пианист Себастиан, който се влюбва в Мия. Тя иска да стане актриса в Лос Анджелис, а той - да накара хората да харесват традиционния джаз.

"Младите вече са много цинични, те се присмиват, намират недостатъци във всичко, а този филм е за нещо различно", каза Ема Стоун на пресконференцията за филма. Тя добави, че той й напомня за собствените й "унизителни прослушвания", когато пристигнала в Лос Анджелис.

"Надявам се това да направят младите: да работят упорито, за да постигнат мечтите си", посочи още тя.

Режисьорът Деймиън Шазел, който стана известен с филма "Камшичен удар", спечелил три награди "Оскар", каза, че тогава е разбрал, че мечтите, включително и неговите собствени, могат да се сбъднат.

"Взимаш магията на мюзикълите от едно време, с които сме израснали и обичаме, и правиш филм за съвременния живот . . . в който действителността не винаги отговаря на мечтите", каза той за метода си.

Филмът беше приет добре от кинокритиците.

Мюзикълът е един от 20-те филма в конкурсната програма на 73-ия кинофестивал във Венеция, от която ще бъде избран лауреатът на наградата "Златен лъв" на 10 септември. Председател на журито е британският режисьор Сам Мендес.

Сам Мендес каза, че няма критерии за това какво е необходимо, за де стане един филм отличен.

"Разбирам, когато го видя", заяви той.

Източник: БТА