Трима са леко пострадали при пътни инциденти в Русе вчера
Трима са леко пострадали при пътни инциденти в Русе вчера / Дарик Русе, архив

Трима са леко пострадали при пътни инциденти в Русе вчера, съобщават от полицията. Малко преди 8 ч. сутринта на бул. „Мидия Енос“, варианта с бул. „България“, лек автомобил «Опел», собственост и управляван от 38-годишен водач не е контролирал непрекъснато превозното средство и губи контрол, отклонява се вдясно и блъска спрелият за престой лек автомобил «Сеат». Причинени са материални щети, а един е леко ранен, но след преглед в УМБАЛ-Русе е освободен за домашно лечение. Алкохолните проби на водачите са отрицателни.

 

По обяд е станала друга катастрофа на ул."Алея еделвайс". Лек автомобил "Фолксваген",  управляван от 38-годишен водач, при движение на заден ход не се убедил, че пътят е свободен и е блъснал със задната дясна част на колата внезапно излязла 81- годишна пешеходка.  След удара водачът е откарал пострадалата в УМБАЛ. Алкохолната му проба е отрицателна.

Малко по-късно, около 13 ч. е старало произшествие и на бул. „Съединение“. Лек автомобил «Рено» с водач и собственик 83-годишен мъж от Русе, при пресичане на пешеходна пътека не пропуска пресичащата от ляво на дясно 56-годишна жена и я блъска. Тя е с охлузвания на дясна подбедрица и десен глезен. След преглед в МБАЛ-Русе е освободена за домашно лечение. Алкохолната проба на водача е отрицателна.