Терен в кв. Запад противопостави живеещите в 5 блока с инвеститорски интерес
Терен в кв. Запад противопостави живеещите в 5 блока с инвеститорски интерес / Дима Кирилова, Дарик радио

Сдружение на собствениците от 5 жилищни блока в кв. "Запад" в Кюстендил, с номера от 44- 48, се обяви против промяна на ПУП- План за застрояване на терен до жилищата им. Пред сесията на Общинския съвет говори председателят на сдружението Гроздан Христов. Става дума за имота срещу поликлиниката в квартал "Запад".
"Живеещите твърдим, че в квартала има детска градина, училище, поликлиника, търговски обекти- магазини, кафенета, т. е задоволени сме от обекти за обществено обслужване. Искаме да има на това място озеленяване, детски площадки и места за паркинг. По закон, на всяко жилище се полага едно паркомясто. Става дума за 350 места. Ако се застрои, ще трябва да паркираме автомобилите си по улици, тротоари и зелени площи, а ние не искаме да нарушаваме правилата", заяви пред съветниците и общинското ръководство Гроздан Христов.
Съветникът от БСП- Лява България, Мая Шишкова заяви, че групата им няма да подкрепи тази докладна. Тя припомни, че с Катерина Янчева са посещавали района, по сигнал на живеещите там и са входирали подписка от тях в общината, против застрояването. От общината са отговорили тогава, че това ще бъде съобразено в Интегрирания план.
"За да осигурим желаните парко места, трябва да съборим блоковете. В подписката няма инициатива, предложение. Има интерес от две фирми към терена, в това число и израелска. Трябва да се съобразяваме с интересите на целия град, който има нужда от инвестиции", заяви кметът на Кюстендил Петър Паунов.