Кучешки лай провокира дебат в Общински съвет- Кюстендил
Кучешки лай провокира дебат в Общински съвет- Кюстендил / netinfo

Живеещи на ул. „Три кладенци" в Кюстендил, в блокове 36, 37 и 38, както и от кооперацията на същата улица, поискаха от Общински съвет- Кюстендил да вземе мерки, за да се ограничи нерегламентирания лай на две кучета.
„Две кучета, немски овчарки, които се отглеждат в двора на къщата на ул. „Три кладенци" № 15 непрекъснато тормозят целия квартал. Предвид разположението на тази къща, между блоковете, се получава ехо и ние не може да почиваме по никое време на деня. Те лаят непрекъснато. Собственикът на кучетата е служител на Общинска охрана. Какъв е начинът да се ограничи този лай", заяви един от живеещите на въпросната улица Митко Янков.
„В непрекъсната комуникация сме със собственика. Няма отношение това, че собственикът е служител на Общинска охрана. Правени са многократни проверки. Кучетата имат паспорти и се гледат в дворното място. Не може да им забраним да лаят", каза кметът Петър Паунов.
„Аз имам куче. Хората имат нужда да гледат животни. Работата на кучетата е да лаят", обясни общинският съветник Катерина Янчева.