Найден Зеленогорски: Най-важното е да има президент евроатлантик
Найден Зеленогорски: Най-важното е да има президент евроатлантик / dariknews.archive

Четирима остават потенциалните кандидати за президент на Реформаторския блок. Това са Трайчо Трайков, Гроздан Караджов, Велислав Минеков и о.р. ген. Съби Събев. Кандидатите вече са изслушани, но идеята е всички политически сили от Реформаторския блок и гражданското тяло да застанат зад единна кандидатура, обясни председателят на предизборния щаб на блока Найден Зеленогорски.

По думите му, било логично и нормално в една коалиция като Реформаторския блок решенията да се вземат по-бавно и трудно.

Найден Зеленогорски, който е председател на предизборния щаб на РБ сподели: Вече сме на финала, няма да чакаме последния ден, както колегите от ГЕРБ. Ще се опитаме да се справим доста по-рано, защото искаме да има една предкампания. В тази предкампания нашите кандидати да посетят десетина структуроопределящи за вота на РБ големи градове на България.
Според Зеленогорски най-важното е да има президент евроатлантик.

"Очевидно е, че има политически сили, които искат да променят курса на България от евроатлантизма, от ЕС и НАТО в друга посока. Силно се притеснявам от генерал Радев. Не ми се струва нормално, хора от висшия генералитет да поставят под съмнение превъоръжаването на армията, да поставят под съмнение общите ни ангажименти в рамките на НАТО, да се плашат от това, че български министър на отбраната за първи път ще ръководи американски пилоти", каза Зеленогорски./БНТ/