Досъдебно производство за масовия бой в бежанския център на Харманли
Досъдебно производство за масовия бой в бежанския център на Харманли / DarikNews.bg, Архив

Досъдебно производство за причиняване на средна телесна повреда на другиму, като деянието е извършено по хулигански подбуди е образувала Районна прокуратура-Харманли, информират от пресцентъра на Апелативната в Пловдив.

На 28 август в Регистрационно-приемателния център за бежанци в Харманли е възникнало масово сбиване, при което е била причинена средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на челюстта, на иракчанина Саед Р., на който е била оказана медицинска помощ. Досъдебното производство се води срещу неизвестен извършител. Образувано е на 30 август и се наблюдава от районния прокурор Маргарит Стоилов.

Под ръководството на Районна прокуратура-Харманли се изясняват причините за масовото сбиване, текат разпити на свидетели, назначени са експертизи и др. Установява се и извършителят, който по време на инцидента е счупил предно панорамно стъкло на лек автомобил на МВР.

 

И в момента продължават активните процесуално-следствени действия по случая, уточняват от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив.