Андреа Начева представя Разград в Съвета на децата
Андреа Начева представя Разград в Съвета на децата / Радка Минчева, архив

14-годишната Андреа Начева е новият представител на област Разград в Съвета на децата – съобщи самата тя.

Съветът на децата е консултативен орган към председателя на Държавната агенция за закрила на детето, който работи в изпълнение на основни принципи на Конвенцията за правата на детето и Закона за закрила на детето. В него членуват 33 деца на възраст до 18 г.

До юни Андреа бе ученичка в ОУ“Васил Левски“-Разград, вече е приета в ГПЧЕ“Екзарх Йосиф“ в паралелка „английски и немски език“. Позната е не само на разградчани, а и на цяла България, като талантлива певица. Подготвя се в класа на Свилена Дечева в Центъра за работа с деца, миналата година бе сред финалистите в кастинга за представител на България в „Детска Евровизия“, има призови места от множество музикални конкурси в страната, както и първо място от конкурс в Испания. Тийнейджърката има и изявена гражданска позиция, участва в благотворителни концерти за добри каузи, а последното добро дело, сторено от нея, е участието й в инициативата „Дари коса – поради перука на онкоболен“.

Преди Андреа Разград се представяше в Съвета на децата от Фахредин Фаредин, който бе и председател на Съвета на децата, но през тази година навърши 18 години според правилника на институцията не може да участва в тази структура.