Горнооряховски криминалисти разкриха телефонна измама по схемата пари за лечение на близък
Горнооряховски криминалисти разкриха телефонна измама по схемата пари за лечение на близък / DarikNews.bg, архив

Телефонна измама по схемата „пари за лечение на близък” разкриха горнооряховски криминалисти. В хода на проведеното разследване е установено, че на 24 август по обяд на домашен и мобилен телефон на 72-годишна жена от железничарския град са получени множество телефонни обаждания от непознати, представяли се за дъщерята на възрастната жена и лекари.

Те обяснили на бабата, че дъщеря й е тежко болна от свински грип. За да бъде спасен животът й  спешно трябвало да се закупят 4 ваксини, на стойност 1380 лева всяка. Впоследствие възрастната жена предала на непознат мъж всичките си налични пари, които възлизали на 1500 лева.

От проведените действия по разследването е установено, че 25-годишния И. И. от Левски е провел разговори с потърпевшата от името на дъщерята и лекар, а след това се е срещнал с жената и е взел парите. В някои от разговорите участие е взел и 33-годишния М. М. от Г. Оряховица, известен на полицията и осъждан.

Двамата са били задържани за срок до 24 часа по ЗМВР. След доклад на материалите в прокуратурата те са привлечени в качеството на обвиняеми. Работата по случая продължава.