Турнирът Христо Донков вече е международен
Турнирът Христо Донков вече е международен / 100 вести

При шестото си издание утвърждаващият се все повече турнир по баскетбол за Купата на Община Габрово „Христо Донков“ ще е международен, съобщава вестник „100 вести“ днес. В зала „Орловец“ между 4 и 6 септември ще могат да се следят изявите на отбори от водещата сръбска „Радник“ - Сурдулица, и догонващата я в последните години украинска школа „Сомик“ (Измаил).

Какво е западната ни съседка в баскетбола, всички знаят, за непоглеждащите на изток ще напомним, че Украйна стана шеста на Европейското първенство през 2013 година, по-късно дебютира и на Световно, но не случи на група - игра срещу Щатите и Турция.

За Евробаскет 2017-та украинците са в една група с нашите - първият мач е тази вечер в Киев. Освен „Радник“ и „Сомик“, за купата „Христо Донков“ ще се борят местният „Чардафон-Орловец“, миналогодишният носител на отличието „Чавдар“ - Троян, варненският „Шоутайм“ - шампион на нокаут турнира на Българско баскетболно общество, който се състоя преди десетина дни в Габрово, и пред- ставителният тим на една от най-доказаните баскетболни школи в България - „Буба баскет“.