Отпускат на студент от Панагюрска община стипендия от 2000 евро
Отпускат на студент от Панагюрска община стипендия от 2000 евро / Sofia Photo Agency, архив

Един от най-силните студенти в община Панагюрище има шанс да финансира образованието си със стипендия с общ размер 2000 eвро. До 20-ти септември е срокът за подаване на молби за учредената от общината и „Асарел-Медет” АД стипендия на името на Марин Дринов, съобщават от кметската администрация.

Парите се отпускат за срока на учебната година. Изплащат се на вноски според броя на месеците. В конкурса могат да участват студенти от община Панагюрище в редовна форма на обучение. Водещ критерий е успехът - над 5 или при системата за оценяване в някои западни висши училища – над 50%. При явяване на няколко кандидати с равни резултати актив носят постиженията от олимпиади, състезания, фестивали и научни форуми. Предимство се дава на сираци и полусираци, както и на настоящи или бивши работници-пенсионери от предприятието, осигуряващо средствата.

Назначена от кмета комисия ще разгледа молбите от 21 до 26 септември, а победителят ще бъде обявен до 30 септември. Връчването на стипендията ще е на тържествена церемония, организирана от кмета на общината на 20 октомври – датата на рождението на проф. Марин Дринов.