Турчинът, обвинен в изнасилване на стопаджийка, остава под стража
Турчинът, обвинен в изнасилване на стопаджийка, остава под стража / Thinkstock/Getty Images

Турският тираджия, обвинен в изнасилване на полякиня, остава в пазарджишкия арест до започване на съдебния процес. Състав на Окръжния съд с председател Александър Александров му отказа по-лека мярка за неотклонение, като се мотивира, че обвиняемият няма адрес в Пазарджик и има риск да се укрие.

57-годишният Сеахадин Айданлъ бе задържан на 22 август, след като срещу него бе подаден сигнал от работещи в крайпътен ресторант на магистрала „Тракия”. Към тях за помощ се обърнала полска гражданка, която твърдяла, че е изнасилена от шофьора.

По-късно в показанията си жената, чието име засега не се съобщава, разказала, че с приятеля си пътували на стоп през страната ни. Качили ги два турски камиона с уговорката да ги закарат до София. Според полската гражданка, изнасилването е станало на паркинг, близо до същия ресторант.

Обвиненият Сеахадин представя друга версия. Той не отрича пред разследващите, че е имало полов акт, но по думите му е бил доброволен и дори загатнал, че услугата е била срещу заплащане.