Организатори, кмет и полиция гарантираха безопасността на рали Сливен
Организатори, кмет и полиция гарантираха безопасността на рали Сливен / пресцентър рали Сливен

Работна карта за безопасност на движението по време на рали Сливен съгласуваха кмета на града Стефан Радев, началникът на РУ на МВР в Сливен Димитър Величков и председателят на Автомобилен спортен клуб „Скорпион" Живко Минчев.

Целта е всички институции, свързани с организирането и провеждането на автомобилното състезание на територията на община Сливен, да предприемат мерки за обезпечаването на безопасността на движението и ненарушаване на обществения ред.

От 2 до 4 септември ще се състои 36-то международно издание на „Рали - Сливен". Състезанието ще се проведе на пл. „Хаджи Димитър", центъра на Сливен и в планинските части на общините Сливен и Котел.

Скоростни етапи ще има по бул. „Стефан Стамболов", трасето преминава през кръстовищата на бул. „Г. Данчев". Организаторите предупреждават хората да са внимателни за живота и имуществото си. Да няма нерегламентирани пресичания на маршрута на ралито от пешеходци и велосипедисти.

Специалните скоростни етапи ще се провеждат главно в планинските части на общинските пътища. Струпването на много хора също крие опасности, затова зрителите трябва да са много внимателни и да се съобразяват с указанията на полицията, за да не се допускат престъпления и нарушаване на обществения ред от участниците и зрителите на ралито. За осведомяване на гражданите ще бъдат предоставени конкретните места за наблюдаване на ралито и мерки за личната безопасност.

Общинска охрана ще подпомага полицейските органи за обезопасяването на трасето и недопускане на инциденти със зрители по време на провеждане на състезанието.