Кабинетът ще променя бюджети и ще одобри допълнителни финансови трансфери
Кабинетът ще променя бюджети и ще одобри допълнителни финансови трансфери / sxc.hu

На редовното си заседание днес кабинетът ще одобри допълнителен трансфер по бюджета на Държавното обществено осигуряване (ДОО) за 2016 г.

Преди началото на новата учебна година министрите ще одобрят и допълнителни трансфери за финансово осигуряване на дейности по националните програми „Оптимизация на училищната мрежа", „Осигуряване на съвременна образователна среда" и „Без свободен час в училище". Програмите за развитие на средното образование бяха вече одобрени от правителството.

Министрите ще решат и за продажбата на недвижими имоти, собственост на „Български пощи".

Кабинетът ще направи промени в устройствения правилник на Държавната агенция за бежанците при Министерския съвет. Председател на агенцията е Петя Първанова. Тя вече съобщи, че промените ще дадат възможност на Агенцията за бежанците (ДАБ) да обособи помещения от затворен тип, в които да бъдат настанявани бежанци, които нарушават закона. Ще бъдат изградени и центрове.

С промените в устройствения правилник агенцията ще може със собствени пари да ремонтира сградата в Бусманци, където да бъдат настанени бежанци, срещу които има образувано наказателно производство, тъй като това налага те да бъдат отделяни.

Като последна точка в дневния си ред министрите ще се занимаят с подчиненото на Лиляна Павлова Министерство на регионалното развитие и благоустройството.

Кабинетът ще трябва да одобри промени по бюджета на министерството за тази година. В отчета за изпълнението на политиките и програмите на МРРБ към 30 юни 2016 г. е записано: са утвърдени приходи в размер на 270 907 000 лв.

По уточнен план към същата дата собствените приходи са в размер на 341 791 994 лв., а са отчетени 263 427 286 лв. или 77,07% спрямо уточнения план. При уточнен план от 426 008 426 лв., разходите по бюджета на министерството за отчетния период са в размер на 151 940 556 лв. или 35,66% изпълнение.

Източник: БГНЕС