Кон и козел организираха перфектното бягство
Кон и козел организираха перфектното бягство / Thinkstock/Getty Images

Тежкотоварен кон е успял да избяга с помощта на изненадващ сътрудник - дребен козел, предаде Асошиейтед прес.

Тежковозът с тегло близо един тон на име Бъдуайзър, наричан Бъди, е намерен и върнат на стопанката си в неделя, след като е бил в странство пет дни. Свободата Бъди е вкусил благодарение на своя другар, козел на име Ланселот.

Стопанката на животните Тереза Шмиц от Санта Крус, Калифорния, разказва, че миналата седмица е оставила Ланселот да прави компания на Бъди в конюшнята. Опровергавайки битуващото схващане, че представителите на козето семейство не са особено умни, дребосъкът е открил как да отвори оборската врата, осигурявайки на Бъди път към свободата.

След бягството на Бъдуайзър по стъпките му е поел втори тежковоз, Хенри. Той е бил заловен още на следващия ден. Бъди обаче е описан от стопанката си като особняк, който, бивайки на свобода, би предпочел да се скрие.

В опит да го примамят извън предполагаемото му убежище, наоколо са били пуснати да припкат Ланселот и Хенри. Трикът обаче не е дал резултат. В крайна сметка, след петдневно "скатаване", Бъди е бил издебнат и заловен в храсталаците от двама търсачи.

След прибирането му в конюшнята беглецът е демонстрирал оживеност. "Мисля, че Бъди се радва, че се върна", казва стопанката му.

Източник: БТА