Жертвите в зверската катастрофа на Карловско шосе са от Перник
Жертвите в зверската катастрофа на Карловско шосе са от Перник / Дарик архив

58 и 26-годишни са жертвите от жестоката катастрофа на Карловско шосе, съобщиха за Дарик от полицията. Двамата мъже са от Перник. Те са пътували в лек автомобил „Нисан“ в посока Пловдив и са предприели изпреварване. При маневрата леката кола се блъснала челно в микробус „Мерцедес“ с разградска регистрация. След удара микробусът се завъртял и се блъснал в друг микробус – „Фиат“ с великотърновска регистрация.

Както Дарик вече съобщи, двамата перничани са загинали на място. В болница са откарани шофьорът на „Мерцедес“-а и негов спътник. Няма данни водачът на „Фиат“-а да е пострадал.

Освен екипи на полицията и на Спешна помощ, на място са изпратени и два екипа на пожарната, които са рязали и разпъвали „Нисан“-а със специализирана техника, за да бъдат извадени телата на жертвите, уточниха от Областното управление за пожарна безопасност и защита на населението.

Движението е ограничено. Пътят временно е затворен. Шофьорите да се движат с повишено внимание по обходен маршрут, който минава по пътя Строево – Малък Чардак – Неделево, след което по общински път Церетелево – Царимир, заявиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.