Четири фирми желаят да изработят проекта за пречиствателна станция на Шумен
Четири фирми желаят да изработят проекта за пречиствателна станция на Шумен / снимка: Dariknews.bg, архив

Четири фирми подадоха документи за участие в обявената обществена поръчка за изработване на работен проект за пречиствателна станция за питейни води в Шумен, съобщиха от пресцентъра на общинска администрация.

Текстът на обявата беше публикуван на сайта на общината на 25 август.

Офертите бяха отворени днес в 10.00 часа от комисия с председател главният архитект на община Шумен Диана Стефанова. Членове на комисията са Валентина Йорданова, директор на дирекцията по устройство на територията, Цвета Николова, ст. юрисконсулт по Закона за обществените поръчки, Ирена Даскалова, ст. експерт по Закона за обществените поръчки и Антон Стефанов, гл. експерт "ВиК" в Община Шумен.

И четирите фирми са със софийска регистрация - "Уотър дизайн" ЕООД, Обединение „ЕС-Н-Билд", "Свеко Енергопроект" АД, "Еко - проект 2000" ООД.

Комисията проверява изрядността на подадените документи. Резултатите от проверката ще бъдат обявени на сайта на община Шумен, след което ще се пристъпи към разглеждане на техническите предложения за избор на изпълнител за изготвяне на работен проект за пречиствателна станция за питейни води в Шумен.