Заседава Общински съвет - Сливен
Заседава Общински съвет - Сливен / Дарик Сливен, архив

Общински съвет - Сливен ще проведе редовно заседание на 31 август. В дневния ред са включени 38 точки, ще бъдат гласувани и 4 допълнителни, съобщи председателят на Общинския съвет Димитър Митев.

Сред допълнителните точки е Упълномощаване на кмета на община Сливен Стефан Радев да подпише "Запис на заповед" като обезпечение на авансово плащане на проект по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" 2014-2020 година. Общинските съветници трябва да гласуват и промяна на адреса на предоставяне на услугата "Защитено жилище за хора с умствена изостаналост". В предложението е посочено, че във връзка с оптимизиране на управлението на социалната услуга в община Сливен, е наложително приемане на действия по преместването на социалната услуга.

Като извънредна точка от дневния ред влиза и предложение за изменение на решение на Общински съвет от 28 юли 2016г. С него е утвърдено съществуването на маломерни и слети паралелки в учебните заведения и групи в полудневни и целодневни детски заведения под определена средна посещаемост по Наредба № 7 на МОН.

В дневния ред е включено приемане на нова Наредба за упражняване правата на собственик на Община Сливен в търговските дружества с общинско участие в капитала и общинските предприятия. Ще бъде прието решение за изменение на бюджета на община Сливен за 2016 година. Има предложение и за Промени в ръководствата на постоянните комисии на Общински съвет Сливен.

Общинският съвет ще трябва да избере заместник - председател на постоянна комисия по образование, наука, култура и вероизповедания и зам.- председател на комисията по общинска собственост и местно самоуправление. Ще бъде подложено на гласуване предложение за Приемане на Правилник за изменение и допълнение на Правилник за работата на Общински фонд „Култура" към Община Сливен.

Общинските съветници ще дадат съгласие за кандидатстване на Община Сливен с проектно предложение. Сред точките от дневния ред е Намаляване на капацитета и числеността на социална услуга Звено „Домашен помощник" към Домашен социален патронаж - Сливен. Има предложения за продажби, учредяване право на строеж, отпускане на финансови помощи и др.