В Силистра представят възможностите за заетост и социално включване
В Силистра представят възможностите за заетост и социално включване / Дарик Добрич

Областен информационен център - Силистра организира информационна среща в Силистра. Общински експерти, представители на Сдружения с нестопанска цел и центрове за обучения ще бъдат запознати с процедура „Активно включване" по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси" 2014-2020.

Процедурата цели да подобри качеството на живот на хората с увреждания и техните семейства, достъпа до заетост и участие на пазара на труда, както и да повиши мотивацията и възстанови трудовата активност на лицата от уязвимите групи. Предвидена е възможност и за професионално обучение и насърчаване на социалното включване на трайно неактивни лица над 30-годишна възраст, хора с увреждания и членове на техните семейства, както и увеличаване броя на семейства с деца (включително с увреждания), които са започнали да търсят работа.

Предвидената безвъзмездна финансова помощ е до 100% за проекти от 80 000 до 391 166 лева. Общият бюджет на процедурата е 20 млн.лева. Крайният срок за подаване на проектни предложения е 31 октомври 2016 г., 17:30 ч. чрез ИСУН 2020.

Срещата ще се проведе на 1 септември (четвъртък) 2016 г. от 10.00 часа в залата на ОИЦ-Силистра и е открита за за всички желаещи.