Засилват мерките срещу нарушения по пътищата във Враца
Засилват мерките срещу нарушения по пътищата във Враца / Дарик Враца архив

Община Враца кандидатства за средства за създаване на Общ устройствен план на общината, в който ще има и нова транспортна схема, стана ясно на днешното заседание на Общинския съвет във Враца. Информацията изнесе кметът Калин Каменов при отговор на питания на двама общински съветници за проблеми около пътната обстановка – Васко Василев и ген.В.Стаменов.

„Последната седмица имахме две работни средства с представители на Областна дирекция, на РУ, на КАТ за предприемане на мерки за намаляване на нарушения на пътищата в нашата община, обясни К.Каменов. Той заяви, че ежеседмично ще се извършват полицейски акции за превишена скорост, за отнемане на предимство и други нарушения на Закона за движение по пътищата. Ще се обърне внимание не само на шофирането, а и на паркирането, и нарушаването на местните наредби, обясни още Каменов. „Така, че тепърва мерките за намаляване на предпоставките за нарушения по пътищата ще се засилват, към тях се прибавя и закупуването на репатриращ автомобил, с което ще се облекчи движението в основните пътни артерии на града“.

Въпросът на ген.Стаменов бе свързан с подобряване на пътната обстановка по бул. „Европа“ и по-конкретно пътния възел край магазин „Лидъл“ в жк „Сениче“, където постоянно водачи правят забранени завои. Калин Каменов обяви, че до изготвянето на новата транспорта схема на мястото ще се засили полицейското присъствие.