ФК „ИЗГРЕВ 93“ грабна купа Несебър
ФК „ИЗГРЕВ 93“ грабна купа Несебър / netinfo

ФК „ИЗГРЕВ 93“ завоюва първото място от тазгодишния турнир по футбол за купа Несебър, който се проведе от 24 до 29 август. Възпитаниците на треньора Ангел Ангелов стигнаха до финал и грабнаха купата на турнира оставяйки след себе си отбори като ОФК Миньор Перник и ФК Черноморец Бургас, които заеха съответно второ и трето място в групата.

„Юношите 17-18 годишна възраст показаха завидна игра и бяха изненадата на турнира. Под вещото ръководство на своя треньор футболистите на ФК ИЗГРЕВ 93 се доказаха като професионалисти, които с добра игра и спортсменски дух стигнаха до първото място в групата“, съобщиха от кметската администрация в Свищов.

В група 1998-1999 г., освен ФК Изгрев 93, се състезаваха отборите на ОФК Миньор Перник, ФК Черноморец Бургас, ОФК Марек Дупница, ПФК Септември София, ОФК Несебър, ФК Чардафон Габрово и ФК Янтра П Т.

Финалният мач се състоя между ФК Изгрев 93 и ОФК Миньор Перник, където с 1:0 футболистите от с. Царевец, община Свищов станаха първи. Футболният турнир за купа Несебър е с голям международен отзвук и вече няколко години в него вземат участие чуждестранни отбори, които мерят сили в най-популярния спорт.

 

Августовският турнир се проведе в пълно съответствие с правилника на ФИФА и БФС. Срещите във възрастовите групи се играха според турнирната схема на всяка възраст. В зависимост от броя на отборите тя бе утвърдена на техническата конференция на 24 август. Награждаването и официалното закриване се състоя в последния турнирен ден, когато ФК Изгрев 93 заслужено получиха купата на Турнира по футбол „Ваканция - 2016” за купа Несебър.