Мариян Жечев е номиниран за кмет на месец август
Мариян Жечев е номиниран за кмет на месец август / shabla.info

Кметът на община Шабла Мариян Жечев е един от петимата номирани за кмет на месец август в раздела „Общини с до 20 000 души население" на сайта kmeta.bg.

Тема на конкурса с августовските номинации е „Инвестиции в инфраструктурата". Около 250 000 лева се инвестират в ремонт на общински пътища в Шабла това лято, обяви наскоро кметът Жечев. Той обясни, че на територията на общината има един първокласен главен път - от Дуранкулак до изхода към община Каварна, който е рехабилитиран. „По-особена е ситуацията по отношение на другите два участъка от третокласната пътна мрежа. Частично са извършени ремонти, но има какво да се желае, особено в участъка на третокласния път от Шабла край фара, Тюленово, Камен бряг, Българево, Каварна. Част от този път е и главната улица на град Шабла. Тази отсечка от 33,6 километра е в много лошо състояние. В момента в два участъка подменяме подземни комуникации, вода и канал. Ще настоявам пред Агенция „Пътна инфраструктура" този участък да бъде рехабилитиран, след като приключат нашите ремонти, тъй като пътят е част от републиканската пътна мрежа", посочва Мариян Жечев. По отношение на общинската пътна мрежа кметът коментира, че общината се справя с налични средства - предоставени като държавна субсидия, както и средства от общинския бюджет.

Другите номинирани заедно с шабленския градоначалник в категорията „Инвестиции в инфраструктурата" са кметовете на общините Котел, Кричим, Куклен и Средец.

Кандидатурата на Мариян Жечев може да се подкрепи до 31 август.