Документално Кино с Блок Кино през септември
Документално Кино с Блок Кино през септември / netinfo

Летните вечери на открито в квартала вече се свързват с хубаво българско кино и Блок Кино.

През юли и август Блок Игрално Кино показа над 20 пълнометражни и късометражни български филма. Сред заглавията бяха "Урок" с режисьори Кристина Грозева и Петър Вълчанов, "Зад кадър" с режисьор Светослав Овчаров, „Потъването на Созопол" на Костадин Бонев както и над 10 късометражни филма - „Зевс" на Павел Веснаков, „I don't want to grow up" на Филип Андреев, „Добри" на Орлин Милчев.

Още на 1 септември Блок Кино и прожекциите на открито отново са на ход!

През септември, малко преди да дойде есента, ще гледаме съвременно българско документално кино и да, отново на открито и с вход свободен.

Програмата на Блок Документално Кино включва 4 прожекции на различни локации в София. На 1 септември Блок Документално кино ни очаква в парка Заимов с филма на Елдора Трайкова "Кеймбридж". "Кеймбридж" разказва за Долни Цибър, голямо село в Северозападна България, което заради стремежа на местните хора към образование, медиите иронично са нарекли "ромския Кеймбридж".

В програмата се включени още "Кметът", режисьор Адела Пеева, "Дългият път към дома " на Боряна Пунчева и "Животът е прекрасен, нали?" с режисьор Светослав Драганов.

Повече за филмите и локациите на прожекциите можете да намерите на blokkino.com.
Фестивалът Блок Кино е организиран от АС-лаборатория за културни инициативи с подкрепа на Програма Култура на Столична Община.