Блестящ старт на Цвети в Америка
Блестящ старт на Цвети в Америка / снимка: БГНЕС, архив

Цветана Пиронкова започна с впечатляваща победа на Откритото първенство на САЩ по тенис. На старта на четвъртия кръг от Големия шлем Цвети надигра участващата с "уайлд кард" Виржини Разано от Франция с 6:1, 6:2.

Срещата започна с пробив за 33-годишната французойка, но в 11-то си участие в основната схема на US Open, пловдивчанката взе следващите 11 поредни гейма, спечели първата част и поведе с 5:0 във втората. Разано се опита да се върне в мача, но силите и стигнаха само за два почетни гейма. Така Цвети победи за втори път Разано в първи кръг на US Open след 2011 година, когато пловдивчанката спечели с 6:2, 6:3.

Победата осигури на Пиронкова 70 точки за световната ранглиста. За първата ракета на България това бе 44-то поредно участие в основна схема на турнирите от Големия шлем. Серията Цвети започна през януари 2006 година с победата над Винъс Уилямс на Откритото първенство на Австралия. Във втория кръг 28-годишната Пиронкова ще играе срещу победителката от мача между Джоана Конта (Великобритания) и Бетани Матек-Сандс (САЩ).