Двойна изложба Памет и класика показва ГХГ Петко Чурчулиев
Двойна изложба Памет и класика показва ГХГ Петко Чурчулиев / netinfo

С откриването на двойна изложба с мотото "Памет и Класика" в двете зали на димитровградската галерия се включва тя в програмата за празника на града, която стартира на 27 август и продължава до 2 септември. Откриването на експозицията е в 17.30 ч. днес.

Изложбата включва  рисунки и живописни платна от колекцията на  ХГ Казанлък на изключителния български и европейски художник от началота на ХХ век Иван Милев. В Зала 1 на галерията "най-българският художник"  ще докосне гражданите и гостите на града със  своето сакрално изкуство в един фантастичен свят, изпълнен с чудесата на жизнелюбието, човеклюбието и благородствота на духа, коментира галеристката Антоанета Станчева.

Двойна изложба "Памет и класика" показва ГХГ "Петко Чурчулиев"
netinfo

В Зала 2 ще бъде открита фотографска изложба на уникалната българска актриса Катя Паскалева. Изложбата е съпътствана от прожекция на филма „Последната роля” и книгата "Жените в мен" за живота и творческия път на актрисата с автор журналистът Георги Тошев, който ще открие събитието. Към 12-те фотоса от колекцията на НДК-София ще бъдат допълнени и 10-те лични рисунки на актрисата, предоставени от Фондация "Катя Паскалева".

 

Изложбата ще остане открита за посещения в димитровградската галерия до началото на октомври, уточняват от ГХГ „Петко Чурчулиев“.