Наказаха севлиевка, крила нелегални цигари в пералня
Наказаха севлиевка, крила нелегални цигари в пералня / 100 вести

Наказаха севлиевка, крила нелегални цигари в пералня - това е водещото заглавие за вестник "100 вести" днес. Още теми от изданието:

Пет месеца затвор условно, с три години изпитателен срок, е наказанието на млада севлиевка, скрила 4280 къса нелегални цигари в барабана на пералнята си. Присъдата й стана факт на 25 август т. г., четири месеца след установяване на престъплението.

Полски Тръмбеш покани за втори път Дома на хумора и сатирата. Това е второто за годината гостуване на габровския музей в Историческия музей в Полски Тръмбеш. Поводът е празника на града. Сегашната изложба „Габровска сметка” ще прибави много смехо-фойерверки в празничното пространство над Полски Тръмбеш.

120 майстори на традиционни занаяти ще участват в изложението, надпреварата, конференцията, в различните демонстрации и други събития в рамките на панаира. Гостите ще могат да видят обновения дюкян за сувенири на ЕМО „Етър“. Панаирът ще бъде разположен на цялата територия на музея, ще има демонстрации на различни народни практики и домашни занаяти, за да се чувстват дошлите, пренесени в епохата на процъфтяването на занаятите и да видят цялата палитра от тяхното практикуване.