Сесия на Общински съвет в обшина Тунджа
Сесия на Общински съвет в обшина Тунджа / община Тунджа, Архив

25 точки са включени в дневния ред на Ощински съвет Тунджа. Заседанието ще се проведе днес от 10 часа в село Веселиново.

Сред предложенията са приемане на отчет за изпълнение на бюджета на община „Тунджа" за 2015 година, приемане на Наредба за условията и реда за записване, отписване и преместване на деца в общинските детски градини на територията на общината, приемане на Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за определяне размера на местните данъци, предоставяне на финансови средства от бюджета на общината по сметката за средства от европейския съюз по проект: „Осигуряване на топъл обяд в община Тунджа".

Общинските съветници ще обсъждат и допълнение на Годишната програма за управление и разпореждане с имотите общинска собственост за 2016 г., даване на предварително съгласие за определяне на трасе, издаване на запис на заповед от Община „Тунджа" в полза на Министерство на труда и социалната политика за обезпечаване авансово плащане по проект „Желани пространства" - Комплексен модел на интегрирани услуги за ранно детско развитие и социално включване в малките населени места.

Други предложения са упълномощаване на кмета на за издаване на Запис на заповед в полза на Министерство на образованието и науката за обезпечаване авансово плащане във връзка с изпълнението на проект „Заедно" - споделена грижа за предучилищно образование, възпитание и подготовка на децата в неравностойно положение в малките населени места от селски тип, утвърждаване на числеността на персонала в детските градини и в Общински център за изкуства и извънучилищни дейности „Тунджа", с. Кабиле, за учебната 2016 - 2017 година, съгласуване на Подробен устройствен план - Парцеларен план за „Рехабилитация на железопътен участък Пловдив - Бургас - Фаза 2", Проект 2 - Премахване на прелези и изграждане на надлези/подлези в землищата на с. Безмер, с. Кабиле и с. Завой, община „Тунджа", област Ямбол. И одобряване на годишен доклад за наблюдение изпълнението на Общински план за развитие на Община „Тунджа" за 2015 г.