Заседава Общински съвет Стралджа
Заседава Общински съвет Стралджа / община Стралджа, Архив

Информация за дейността на ОбС Стралджа, комисиите и изпълнение на решенията за периода от ноември 2015г. до юни 2016г ще бъде представена днес на заседание на Общинския съвет.

Кметът Атанас Киров е вносител на отчет за състоянието на общинската собственост и резултатите от нейното управление за периода 01 януари 2015г.- 31 декември 2015г. На сесията ще бъде разгледан и проект за Наредба №21 за условията и реда за записване, отписване и преместване на децата в предучилищна възраст в образователните институции на територията на общината.

Очаква се приемане и на Общинска стратегия за развитие на социалните услуги /2016г.-2020г./ Съветниците ще обсъдят докладна записка относно кандидатстване на общината за безвъзмездна финансова помощ по Програма "Енергийна ефективност и възобновяема енергия" към Министерството на енергетиката с проект "Оползотворяване на местния потенциал от хидротермална енергия в отоплителните инсталации на улица, ОДЗ и ЦДГ в гр.Стралджа" .

Одобрение на съветниците очаква и предложение за кандидатстване на общината по подмярка "Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура" за финансиране на проектно предложение "Реконструкция и подмяна на вътрешната водопроводна мрежа в населени места на територията на община Стралджа".

На обсъждане ще бъдат подложени още две предложение за кандидатстване на общината за финансиране на проектни предложения- "Рехабилитация на общинска пътна мрежа в община Стралджа" и "Реконструкция и рехабилитация на уличната мрежа в част от населените места на община Стралджа".

В края на заседанието съветниците ще вземат решение за поредното разпределение на средства за еднократни финансови помощи на граждани.