Средец ще празнува през септември
Средец ще празнува през септември / Община Средец

Младежки инициативи, празнични концерти и спортни надпревари ще са част от програмата за празника на Средец. Тържествата започват на 01 септември от 10:00 часа, с конкурс, организиран от ОДК Средец на тема „Моят град през моя поглед".

Събитието е част от инициативата „Идеите на младите", която се провежда за пета поредна година. Празничната програма, по повод празника на града, продължава за най- малките и на 13 септември, когато пред "Трансграничен културен център за деца" официално ще бъде закрито лятното училище.

На 3 септември от 10:30 часа на площад „България" ще започне третият Национален фестивал „С песните на Комня". Събитието е в памет на странджанската народна певица Комня Стоянова.

На 22 септември с молебен, граждански ритуал и голям фолклорен концерт Средец ще отбележи Независимостта на България. По повод празника на града - 23 септември , в 10:00 часа на площад „България" ще бъдат издигнати знамената на Република България и Европейския съюз.

Тържествена Света литургия за благоденствието на Средец ще бъде отслужена от протойерей Недялко Радев, ще се проведе и тържествена сесия на Общински съвет Средец.