Над 300 задочни студенти направиха първата си „академична разходка“ в Русенския университет
Над 300 задочни студенти направиха първата си „академична разходка“ в Русенския университет / снимка:Русенски университет

„Академична разходка“ от миналото към настоящето направиха студентите задочници в Русенския университет. Тази година младежите, избрали да учат висше образование в задочна форма в Русе са 341-ма. Запознаване с ректорското ръководство, среща с ръководителите на факултетите и посещение на ключови за обучението им в университета места, потопиха първокурсниците в академичната атмосфера.

По време на първата по рода си среща със задочните студенти, ректорът на Русенския университет, проф. Велизара Пенчева ги поздрави с избора да продължат образованието си именно тук. „В глобалната конкуренция между висшите училища не само в България, а и по света, придобитите тук знания  ще ви дадат шанс за успешна професионална реализация. Пазете академичните традиции и утвърждавайте името на нашия университет. Изкачвайте се към върховете на знанието, като използвате младежката си енергия и любопитство! Учете и работете така, че да не се срамувате от себе си!“, обърна се към студентите ректорът на университета.

Възможностите за обучение и работа в една от големите русенски фирми – Ричмарт - представиха пред аудиторията търговският директор, Деан Манев и изпълнителният директор, Ирина Йорданова.

След общата част, в която участваха първокурсниците от всички факултети, „академичната разходка“ продължи с посещение на лабораториите и част от учебната база на различните звена. Студентите разгледаха уникалната експозиция, посветена на 70-годишнината на Русенския университет „Летопис на растежа“ и имаха възможност да се запишат в Университетската библиотека – най-голямата в Северна България за научна литература.