Феновете на Етър събраха над 1800 лв. за Йоанка
Феновете на Етър събраха над 1800 лв. за Йоанка / netinfo

Под благотворителна премина неделният мач на етърци срещу „Спартак”. Феновете на „Етър” обявиха, че ще събират средства за 6-годишната Йоана. Великотърновското момиченце се бори с рака и за да продължи лечението, е необходима значителна сума, която е непосилна за неговото семейство.

В началото на годината Йони претърпя две операции за отстраняване на злокачествен тумор в мозъка. Животоспасяващите интервенции бяха направени в болница в Истанбул. Историята на Йони трогна хиляди хора от цялата страна.

Две урни бяха поставени пред двата входа на стадион „Ивайло” преди и по време на мача, като стотици хора откликнаха и пускаха пари за болното момиченце. Включиха се и футболистите на „Етър“. След края на мача от Фенклуб „Етър” преброиха сумата до последната стотинка.

1787,94 лв. и още 30 долара е събраната сума, което общо прави над 1800 лв. Цялата сума ще бъде преведена по сметката на детето, съобщи председателят на Фенклуба Венелин Русанов.

„Чудесна победа на болярите и на трибуните! Благодарим на всички, които се отзоваха на инициативата да помогнем за лечението на малката Йоанка. В двете урни средства оставиха момчетата от агитката и голяма част от зрителите на мача, включително и един над 80-годишен дядо, който едва изкачи стъпалата и ни просълзи с левчетата си. Включиха се и футболистите на Етър. Общо събрахме чудесната сума от 1784.94лв. + 30 доляра, които даде един мъж.

Надяваме се и статиите за кампанията в доста спортни сайтове и фейсбук са накарали много хора, които не са били на мача, да преведат суми директно в дарителската сметка на Йоана. Още веднъж благодарим на всички. Днес си лягаме малко по-спокойни и малко по-добри. Желаем на момиченцето скорошно оздравяване!”, заявиха от Фенклуб „Етър”.