Национална киноложка изложба във Видин
Национална киноложка изложба във Видин / Община Видин

Събитието се организира от Световен киноложко-ловно-спортен алианс, Български републикански киноложки съюз, Български киноложки клуб за българско овчарско куче и Местен клуб за българско овчарско куче „Видин", със съдействието на Община Видин. Изложбата е за всички породи кучета под наслов „За купата на гр. Видин", като включва и специализирана изложба за българско овчарско куче. Тя стартира при изключително голям интерес и в нея взеха участие киноложки дружества и клубове от редица градове в страната.

Кметът на Видин Огнян Ценков изрази задоволството си от факта, че за първи път от много години в нашия град се прави изложба за всички породи кучета. И отбеляза, че тя е част от поредицата интересни събития, които се случват по време на традиционния Видински панаир и по този начин се привличат още повече посетители. Ценков благодари на организаторите и лично на Аврам Петков, президент на Българския републикански киноложки съюз.

„Искам да пожелая успех на всички и нека Купата на град Видин отиде при най-достойния претендент! Позволете ми да обявя националната киноложка изложба за открита и да пожелая „на добър час!" - каза видинският кмет.

В началото на събитието бяха проведени няколко конкурса, като Огнян Ценков участва в журирането на първия от тях - „Дете и куче". Той връчи купата на победителя - четиригодишния Ивайло от Видин с кучето Бела. Организаторите на националната изложба отличиха кмета на Община Видин с почетен диплом, в знак на признателност за приноса му в развитието на българската кинология.