Не е имало стрелба на летището на Лос Анджелис
Не е имало стрелба на летището на Лос Анджелис / Guliver/Getty Images, архив

Полицията съобщи, че не е бил открит стрелец и не е имало стрелба на международното летище на Лос Анджелис, предаде Асошиейтед прес. Появили се малко по-рано днес непотвърдени съобщения за чути изстрели уплашиха стотици пътници, които се втурнаха да напускат сградата на летището. Някои излязоха на пистата.

Паниката е избухнала само заради силни шумове. Проверява се какъв е бил източникът им, каза Анди Нимън, говорител на полицията на Лос Анджелис.

По-рано от съображения за сигурност полицията затвори част от летището и спря трафика към централния терминал.

След като стана ясно, че не е имало стрелба, хората започнаха да се връщат на летището, което започна да нормализира работата си.

Това бе поредната фалшива тревога на това толкова натоварено летище. В най-малко два терминала пътниците се евакуираха по своя инициатива, а охраната направи проверка за съмнителни предмети, предаде Ройтерс.

Федералната служба по въздухоплаване съобщи в сайта си, че кацанията в Лос Анджелис се извършват със закъснение и препоръча на пътниците да направят справка с летищата на излитане.

Охраната на летищата в САЩ е в повишена тревога след кървавите нападения на международни летища в Белгия и Турция.

Преди два месеца полицията временно евакуира терминал от международното летище "Кенеди" в Ню Йорк заради сигнали за огнестрелна стрелба. При проверката не бе открита никаква подозрителна дейност.

Източник: БТА