Жерард Депардийо има двойник в Турия
Жерард Депардийо има двойник в Турия / Деляна Бобева

Двойник на френския актьор с руски паспорт Жерард Депардийо живее в павелбанското село Турия.

Откритието не е ново за жителите на киткото Чудомирово селце, които познават съселянинът си Иван Събчев именно като местния Жерар Депардийо.
Светът обаче научи за неговото съществуване .. през картини от една изложба, с романтичното име" Турийска рапсодия". Тя е дело на талантлива казанлъчанка, избрала Франция за своя втора родина преди много години- скулпторката с любов към рисуването Мая Енева от Нант, Франция.

За експозицията, както подобава на звезда, турийският Депардийо леко закъсня, появявайки се с невероятен букет от слънчогледи, като по този начин събра още повече интерес към себе си. Или поне към прелюбопитната за околното пространство в Художествената галерия на Казанлък дамска част за света.

Турийският двойник на великият френски актьор, изиграл близо 100 роли в киното- Иван Събчев е герой, в по-скромен, но запомнящ се брой картини на художничката от Казанлък и Нант, с която го свързва освен комшулук и добро приятелство от години.

Двойникът на носителя на "Златен глобус", изиграл едни от най- вълнуващите и незабравими роли в световното кино от 70-те години на миналия век до първото десетилетие на настоящия, съвсем скоро е навършил половин век: роден е на 22май 1966 година. И също като оригинала, има две дъщери, с уговорката, че имат една и съща майка.

По диплом турийската звезда е стругаро- фрезист, но работи в живота омайник и терца, роден чаровник и аристократ, гласи накратко турийската информационна агенция.
Нещастно женен преди време,стъпил накриво още на 19 години, сега, на жизненото поприще в средата турийският Депардийо е намерил правилната муза и се определя като „щастливо разведен".

Живее в малка спретната къщурка в края на Турия, в която къта и любим спомен от неговия дядо- старо колело, прозведено в някогашния завод "Балкан" - Ловеч.
За да бъде приликата пълна, турийският Жерард го докарва и на маниер, има си исобствен смокинг- армаган от приятел, който обаче още не е обличал. Чака златни времена и червен килим за него, макар приятелка да го навивала да скочи в официалния дрескод и на ямсто, очи в очи да се запозане с френския Жерард, докато снимал кино в село Калояново преди 3 години.

Мислех да отида, ама нали филмът бил за пътник, с трабант и прасе, реших, че „ близнакът" ще зает, та не посмях да преча, казва сега турийският Депардийо.
В момента също като двойника си, Иван е готов да консумира слава и пари, още повече че не е непосредствено трудово ангажиран.

Той от онези хора, които от конец, чорап правят и всичко му иде отръки, невероятна терца, е, казват турийци и фенки с нежни имена.

Преди да се отдаде на свободните професии и личното мениджиране, щастливо безработният, но ангажиран ежедневно с някаква важна работа турийски Иван Депардийо, е трупал стаж 13 години в арсеналския завод в село Шейново, като оксидатор. Присъствието му в оръжейната е и професионално документирано и подпечатано и с диплом от несъществуващото вече СПТУ по машиностроене „Фридрих Енгелс", намиращо се някога на територията на дружеството и обучавало кадри за нуждите на оръжейницата. Помни с добро чувство и класния си ръководител Тодор Въжаров, който го научил на физиката. Във всичките й проявления.

Щастливо разведеният дядо на бъдещ първокласник събра овациите на първата изложба в родния град на Мая Енева. Бдителни посетители на експозицията успяха да установят, че освен чаровник, турийският Жерард е и любител на домашните животни.

Преимуществено котки. Негов портрет с котарака Петьо е сред акцентите в експозицията. Любопитна подробност е, че за нито една от изложените в Галерията на Казанлък картини, Иван Събчев не е отделял време за позиране: художничката ги създавала по негови фотоси във Фейсбук.

Че звезделеенето му приляга, личи и по финеса и професионализма, с които турийският Жерард позира пред увековечилите го за историята картини с непреходно значение.
Засега живеещитя в Павелбанско Депардийо, не е фен на скъпите лимузини. Доказва го и семплият, но мил ветеран с марка „Ауди", с който фуча през  градове и паланки.
Уточнява, че има голямо сърце, макар най- добрите вече да са заети.

Има и конкретна опция за близкото бъдеще: да пише писмо на първия човек в Русия Владимир Путин, с молба за руски паспорт.

Крайно време било „двете капки вода" да се съберат.

Турийският Иван Събчев бърза да уточни и, че независимо от съвпадението на имената с един друг виден чешит от Розовата долина, автор на „Чешити" покойният Иван Събчев, нямат роднински връзки.

Другояче обаче стояла работата с руския французин от Шатору.
Още повече, че този от Турия още нямал „Златен глобус". За комедия.

Житейският такъв не му стигал.