Дерменджиев: Загубихме 2 точки, но ще станем шампиони
Дерменджиев: Загубихме 2 точки, но ще станем шампиони / Радка Минчева, архив

Старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев попадна на мушката на фенове на Локомотив Пловдив, които го атакуваха словесно след равенството 2:2 с пловдивчани в 5-я кръг на Първа лига.

Дерменджиев сподели, че смята двубоя за добър за неговите футболисти, които вече мислят за предстоящите мачове в груповата фаза на Шампионската лига.

„Мисля, че ги загубихме точките, макар че мачът тръгна не добре за нас. Очаквах, че ще бъде така. Емоцията беше много голяма покрай влизането в Шампионската лига. За мен футболистите изиграха един много добър мач. Това не е лакътушене. Мисля, че беше добър мачът. Контролихме играта“, заяви Георги Дерменджиев.

Попитан за играта през второто полувреме, треньорът на Лудогорец сподели „Видяхте, че отборът си има характер и не им дадохме много да играят с топката. Имахме ситуации, вкарахме голове, но във футбола е така. Ще станем шампиони, разбирате ли. Корекциите, които се правят на полувремето дават резултат. През първото полувреме направихме някои грешки и дадохме възможност на Локомотив да играят с топката. Ние направихме един добър мач. При нас всички са титуляри, важното е в кой мач кой футболист ще трябва.“

„Ние имаме страшно много национали, така че отборът е в много добра форма и една такава пауза малко разконцентрира футболистите. Предполагам, че в най-скоро време ще бъде задоволен интересът на всички фенове, които искат да наблюдават Лудогорец“, завърши Георги Дерменджиев.

След този последен мач от петия кръг, Лудогорец има седем точки, но и една среща по-малко от останалите. Локомотив е със шест точки.

Локомотив Пловдив поведе с 1:0 в 24-та минута. След равностойна игра без голови ситуации до този момент Мартин Камбуров изведе пловдивчани напред. Това се случи след страхотна атака на Локомотив Пловдив, при която Иван Горанов центрира отляво, Дани Кики свали с глава за Камбуров, който от упор шутира мощно за 1:0.

Лудогорец изравни в началото на второто полувреме с попадение на Игор Пластун. В 53-та минута при едно центриране на Вандерсон от пряк свободен удар, Пластун с лекота засече с глава. Защитата на Локо Пд искаше засада, но такава нямаше.

Натискът на Лудогорец даде резултат в 73-та минута, след отлична акция на шампионите. Кафу изведе Вандерсон, който пусна на Кешеру успоредно на голлинията, и за него не бе проблем да се справи с излезлия напред Пиргов.

Лудогорец загуби Сисиньо след 66-та минута, когато бразилецът получи травма в глезена, и десетина минути по-късно бе заменен.

Когато изглеждаше, че Лудогорец владее положението и търси сигурност в трети гол, Локомотив изравни. В 86-та минута "черно-белите" стигнаха до 2:2 след страхотно изпълнение на Симеон Райков от пряк свободен удар. От около 20 метра, той шутира мощно, топката тупна коварно и Владо Стоянов също не успя да реагира.

Двата отбора направиха всичко възможно до края, за да стигнат до пълна победа, и имаха своите възможности, но всичко приключи при резонно реми 2:2.