Каракачанов: Не бива да търсим съчувствие в Турция или Брюксел, а сами да защитим интересите си
Каракачанов: Не бива да търсим съчувствие в Турция или Брюксел, а сами да защитим интересите си / Снимка: Мария Благоева

Бойко Борисов все още не е разбрал, че нито в Турция ще намери съчувствие, нито в Брюксел. Ако ние не се организираме сами да си защитим интересите, няма кой да ни защити. Това каза лидерът на ВМРО днес над мелнишкото село Сугарево, където войводите почетоха паметта на водача на Организацията - Тодор Александров. „

Според Каракачанов, страната ни има достатъчно полиция и армия и трябва много ясно и категорично да заявим на бюрократите в Брюксел, че ще разположим нашите сили за сигурност по границата и няма да допуснем преминаване на нелегални имигранти.

„Това, което се случи миналата година на гръцко-македонската граница - тълпи млади мъже, които твърдят,че са бежанци, но не воюват за своята страна, а бягат в Европа, нападат границите и разкъсват загражденията, у нас няма как да допуснем", подчерта лидерът на ВМРО.

Той разкритикува българските политици за това, че са свикнали постоянно да информират началниците си в Брюксел за всичко. По думите му няма нужда българският премиер да пита началниците си в Брюксел кое е по-добре за България.

Каракачанов призна, че все пак Борисов е прав да иска подкрепа от Брюксел, но го посъветва да иска жива сила и техника за охрана на българската граница. "

Така можем да спрем тълпите нелегални имигранти, които Ердоган използва, за да притиска Европа", заключи лидерът на ВМРО.

Днес стотици симпатизанти на партията сведоха глава на гроба на Тодор Александров и почетоха 92 години от смъртта на великия българин.

Тук бяха правнучките му Мария и Ирина. Лидерът на Организацията е убит на 31 август 1924 година в Пирин планина, близо до село Сугарево.

По традиция лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов и неговият заместник Ангел Джамбазки приеха в редовете на партията нови членове, които положиха клетва за вярност.