Борисов: Приоритет на кабинета е подобряването на инфраструктурата в регионите
Борисов: Приоритет на кабинета е подобряването на инфраструктурата в регионите / netinfo

Премиерът Бойко Борисов инспектира работата по подготовката на терена за изграждане на новата спортна зала "Арена Шумен", съобщиха от пресцентъра на общинска администрация. Премиерът бе в града на среща с кметовете от региона, която се проведе в областната управа.

Гласуваха 8 млн. лв. за „Арена Шумен"

Борисов заяви, че приоритет на правителството е подобряването на инфраструктурата и живота на хората във всички региони. Той посочи, че в населените места в Североизточна България ще се реализират дейности по училища, детски градини и детски площадки, водопроводна мрежа, преасфалтиране и саниране със средствата, одобрени с последните постановления на Министерски съвет. От гласуваните общо 27 млн. лв., за област Шумен са предназначени близо 10 млн. лв.

Борисов Приоритет на кабинета е подобряването на инфраструктурата в регионите
netinfo

На тръгване от Шумен министър-председателят Бойко Борисов и министър Румяна Бъчварова спряха на бившия Пети полк, за да инспектират направеното досега за строителството на многофункционалната спортна зала.

Бойко Борисов остана доволен от това, което е направила администрацията досега и от експедитивността, с която се работи, за да се подготви теренът за изграждане на залата.

Показаха идейния проект за новата спортна зала на Шумен

На място той изрази още веднъж убеждението си, че Шумен и районът имат нужда от такова мащабно съоръжение. То е необходимо не само за развитието на спорта, но и за провеждането на големи културни и развлекателни събития, за каквито към момента няма подходящи закрити пространства в града.

„Работете, ако се справите добре, ще има още средства и за други важни за хората и за Шумен проекти", обеща министър-председателят след огледа на терена.