Какво време ни очаква в началото на новата седмица?
Какво време ни очаква в началото на новата седмица? / Thinkstock/Getty Images

През нощта по-значителна облачност ще има над източните райони, на отделни места с превалявания, над останалата част от страната ще бъде предимно ясно. В понеделник в сутрешните часове и над централните, а по-късно през деня и над западните части ще има временни увеличения на облачността, съобщават от НИМХ-БАН.

В отделни райони ще има краткотрайни превалявания, но повече места и придружени с гръмотевици в Източна България, а в североизточните райони има условия за градушки. Над Западна България ще има повече слънчеви часове. Ще духа слаб, в източните райони - до умерен север-североизточен вятър. Максимални температури ще са между 25 и 30 градуса, на места в Западна България до 32 градуса.

Атмосферното налягане е по-високо от обичайното - ще се понижава и ще се доближи до средното за месеца.

Над планините в Западна България преди обяд ще бъде предимно слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността и на отделни места краткотрайно ще превали. По-значителна облачност и превалявания на повече места ще има над масивите в останалата част от страната. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е 20 градуса, на 2000 метра - около 13 градуса.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно, с краткотрайни превалявания, придружени с гръмотевици. По Северното Черноморие има условия за градушки. Ще духа до умерен север-североизточен вятър. Максималните температури ще са 25-27 градуса. Температурата на морската вода е 25 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg