Бъчварова: Справяме се добре
Бъчварова: Справяме се добре / ОД на МВР - Бургас
Бъчварова: Справяме се добре
89270
Бъчварова: Справяме се добре
  • Бъчварова: Справяме се добре

Подходът за контрол, който вътрешното министерство прилага в курортен комплекс „Слънчев бряг" се оказва изключително успешен. Това обяви вътрешният министър Румяна Бъчварова, която се включи в проверките на полицията, късно снощи.

Изненадващата й визита започна с разпределение на плануваните задачи от служителите на НАП и вътрешното ведомство, предвидени да протекат малко след полунощ в курорта.

Бъчварова е категорична, че резултатите по отношение на сигурността в Слънчев бряг са видими. По думите й, оборотът на заведенията се е увеличил, въведен е ред, който в началото смущавал собствениците и някои граждани.

Министърът подчерта, че приложения в Слънчев бряг подход е една изключително добра практика, при която всички институции на местно ниво, имащи контролни функции, работят заедно, координират усилията си и извършват съвместни проверки.

Тя изрази и задоволството си от работата на полицаите и конкретно от действията на Директора на ОДМВР - Бургас - старши комисар Калоян Калоянов. Румяна Бъчварова посочи, че иска да насърчи всички служители на реда да работят по досегашния начин, чийто резултат е повече от положителен и гарантира спокойствието и сигурността на почиващите в Слънчев бряг.

Вътрешният министър загатна и за това, че приложеният там подход може да бъде мултиплициран и на други места в страната.