Четири имена-легенди водят борбите в Юндола
Четири имена-легенди водят борбите в Юндола / Дарик архив

Четирима спортисти, чиито имена са легенди заради високите им постижения в борбата, ще водят днес народните борби на традиционния събор в Юндола. Атракцията на тепиха ще наблюдават и оценяват Александър Томов, Георги Мърков, Венко Цинцеров и Боян Радев. Състезанията ще продължат от 15 до 18 часа.

Тази година курортната селище отбелязва традиционния си празник за 59 път. Откриването е в 10 часа. 15 минути започва празничната програма, в която ще се изявят самодейни състави и читалищни групи от Кричим, Брезница, Гоце Делчев, Сърница, Велинград, Драгиново и Грашево. Сред гостуващите изпълнители са народните певци Араф Моллов от Банско и Николай Учкунов от Пещера.

Една от целите на събора, който събира посетители от цяла България, е да популяризира Юндола като туристическо селище с уникални дадености. Целият район около селището, разположено на 1400 м надморска височина между Родопите и Рила, е изключително живописен. В близост до курорта се намират резерватите Рогачица и Валявиците, Филибишка поляна, местностите Черновец и Куртово, спортната база „Белмекен” и природната забележителност Пашови скали.