Задръствания по пътя Вакарел-Панагюрище, от АПИ подават неясна информация
Задръствания по пътя Вакарел-Панагюрище, от АПИ подават неясна информация / DarikNews.bg, архив

Затворен път от Вакарел до Панагюрище предизвика огромни задръствания от рани тази сутрин, съобщават потърпевши. В участъка не се допускат автомобили заради снимки на филм. До вчера обаче от нито една институция не дадоха ясна информация за предстоящите ограничения.

Първото предупреждение дойде от пиар отдела на Асарел-Медет”. Фирмата днес има празник за Деня на миньора, продължава и Международният турнир по тенис на маса, за които се очакват много гости, пътуващи от София по посочения маршрут и се опита да ги предупреди за възможните неудобства. Според подадената информация, пътят София-Вакарел-Панагюрище ще бъде затворен за събота и неделя от 8 до 20 часа. Посочени бяха и два обходни маршрута - София-автомагистрала "Тракия-с. Гелеменово-Панагюрище-с. Панагюрски Колонии или София-с. Долни Богров-с. Саранци-Пирдоп-с. Панагюрски колонии.

До късния следобед в петък обаче не излезе никакво официално потвърждение от АПИ. Съобщението на агенцията гласи „Вакарел-Мечковци от км 0+390 до км 4+280, поради извършване на снимачна дейност е ограничено движението на пътни превозни средства. В деня на събора в гр. Белица – 27.08.2016 г. се пропускат МПС от 9.30 до 11.30 ч. и от 13.30 до 15.00 ч.”, без да се споменава за спиране на движението.

До момента полицията не пропуска никакви автомобили, всички са пренасочвани по обходните маршрути.