Времето на 28 август: Предимно слънчево, край морето може да превали
Времето на 28 август: Предимно слънчево, край морето може да превали / Thinkstock/Getty Images

Прогноза за времето за 28 август, неделя

Времето над Западна и Централна България през нощта ще е ясно, а утре предимно слънчево. Над източните райони ще има временни увеличения на облачността, по-значителни в следобедните часове, но само на отделни места ще превали слабо. Ще духа слаб, в Източна България умерен до силен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 26 и 31 градуса, в София около 27 градуса, посочват от НИМХ - БАН.

Над Черноморието ще има временни увеличения на облачността и на места ще превали. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Максималните температури ще са 26-27 градуса. Температурата на морската вода е 25 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево, в следобедните часове с временни увеличения на облачността. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е 20 градуса, на 2000 метра - около 13 градуса.
Атмосферното налягане ще се понижи слабо, но ще остане по-високо от средното за месеца.

В началото на следващата седмица вятърът навсякъде ще отслабне и температурите слабо ще се повишат. Във вторник максималните ще са между 27 и 32 градуса. Ще има и слънчеви часове, но на повече места ще има краткотрайни валежи, в източните райони придружени и с гръмотевици.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg