Официално откриха планинско „Осогово
Официално откриха планинско „Осогово / netinfo

Официално бе открит последният кръг от Шампионата по планинско изкачване на България, който ще се проведе днес и утре в Кюстендил. 36 участници ще мерят сили на 5- километровото трасе от село Богослов към "Студен кладенец".

Сред гостите на откриването бяха началникът на Пътна полиция към главна дирекция „Полиция" комисар Бойко Рановски, директорът на ОД на МВР Елиян Стамболийски, кметът на Кюстендил Петър Паунов, зам.- кметът Светослав Василев и председателят на ОбС- Кюстендил Михаела Крумова. Директор на събитието е автомобилния състезател Диана Стоянова.


„Искам да поздравя кметът на Кюстендил, че за поредна година го има това мероприятие. Това е една хубава традиция, която трябва да я има и в бъдеще. Призовавам пилотите тези умения, които ще покажат днес и утре, да не ги демонстрират по пътищата на България, когато са с личните си автомобили. Нека бъдете за пример на всички участници в движението. Сега ви пожелавам успех и едно оспорвано състезание", заяви при откриването началникът на Пътна полиция към главна дирекция „Полиция" комисар Бойко Райновски
„На състезателите пожелавам успех, а публиката призовавам да спазват инструкциите за безопасност, за да не възникнат инциденти", каза директорът на ОД на МВР Елиян Стамболийски.


„Добре дошли за поредна година. Признателност, че сте тук и, че отново ще направите престижно състезанието. И след елегантното „ръмжене" от страна на колегите от МВР , аз мога да ви кажа само- газ до дупка. Много настроение на старата и приятни емоции на финала", заяви кметът Петър Паунов.
„Очаквам една ожесточена борба в днешното състезание. Тук са най- добрите пилоти на България, което може само да ме радва. Ние като организатори държим на многобройното участие и на многобройната публика, разбира се. По трасето има специални места за публиката. Направили сме всичко необходимо от страна на организацията", заяви за Дарик директор на събитието е автомобилния състезател Диана Стоянова.


Публиката ще се наслади и на най-добрите дрифт пилоти от България, а именно Александър Язов, Максим Попов, Ангел Харизанов, Стефан Зашев и Стефан Цанков, като форлайфер в състезанието ще бъде Ива Русинова.
Планинско „Осогово" ще определи годишните шампиони и борбата във всички класове ще бъде изключително оспорвана. На старт ще застанат Любен Каменов, Христо Манолов, Любомир Мечков, Ивелин Чапанов, Даниел Живков и Йордан Тодоров, които ще направят страхотна битка за челно класиране. Надпреварата се организира от Спортен клуб ДИАМО, Община Кюстендил, Българска федерация по автомобилен спорт и партньори.

Програма за планинско „ОСОГОВО" 2016: 
СЪБОТА: 

Спира се движението по трасето! - 13:30 ч. 
Начало на официалната тренировка: 14:30 ч. - 3 манша 
НЕДЕЛЯ: 
Спира се движението по трасето! - 10:00 ч. 
Старт на състезанието: 28 август 2016, 11:00 ч. - 2 манша 
Награждаване: 28 август 2016 - 14:00 ч., място: на финала