Община Две могили отбеляза празника си с концерт, заря и много гости
Община Две могили отбеляза празника си с концерт, заря и много гости / снимка:Две могили

Вчера вечерта в Летния театър на гр. Две могили се проведе празничен концерт, който е част от честванията по повод седмицата на Общината.

Сред официалните гости на събитието бяха г-н Станимир Станчев и г-н Валентин Колев, заместник областни управители на област Русе, г-жа Светлана Ангелова и г-н Пламен Нунев, народни представители от 19 МИР,  г-н Божидар Борисов, кмет на община Две могили и домакин, проф. д.н. инж. Красимир Ениманев, председател на УС на Русенска стопанска камара, кметове на населени места, кметове на побратимени градове от Украйна, Полша, Румъния и Албания.

Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Наум отслужи водосвет за здраве.

Седмицата на община Две могили през 2016 г. се отбелязва от 25 до 27 август и дните са съпътствани от редица изложения, богата музикална, филмова и танцова програма.

По повод  Деня на Община Две могили бе отдадена и заслужена почит на гражданин, допринесъл за прослава и защита на името на града и община Две могили в страната и чужбина. С почетния знак „Филип Тотю” бе удостоен младият състезател по карате Симеон Боянов Стойчев. По – късно на сцената се изяви и местен танцов състав. Празничната вечер продължи с изпълнения на Борис Солтарийски и с пищна заря, която озари небето над Две могили.