Шуменски ловци и земеделци заедно решават проблеми с дивеча
Шуменски ловци и земеделци заедно решават проблеми с дивеча / РДГ - Шумен

Ловци, горски и арендатори от Шумен създават работна група, която да реши проблема на арендаторите с нанесени щети на реколтата от дивеч.

Това е прието по време на извънредно заседание на Съвета по лова, организирано от Регионална дирекция по горите - Шумен.

Причината за свикването бяха постъпилите голям брой жалби от арендатори на земеделски земи за нанесени щети на реколтата от дивеч. Заседанието беше ръководено от директора на РДГ Шумен инж. Емил Гелов, който е председател на Съвета по лова.

Освен редовните членове на Съвета по лова бяха поканени и присъстваха Кольо Панайотов - председател на Ловно сдружение град Варна и член на УС на НЛРС-СЛРБ, Георги Младенов - експерт-координатор на НЛРС-СЛРБ, както и земеделски производители и арендатори. По време на срещата бяха поставени и обсъдени възникналите проблеми, с цел набелязване мерки за ограничаването на щетите.

Представителите на различните сдружения взеха решение да се сформира работна група, която да установи причините за възникналите проблеми, да разгледа и обобщи направените предложения, както и да предложи конкретни мерки за разрешаването им.