Представиха в Казанлък книгата „Непрочетената Илиада“
Представиха в Казанлък книгата „Непрочетената Илиада“ / община Казанкък

В „Илиада" е вложено цялото знание на Античността и Древността, като целта е то да се запази, „за да се даде алтернатива на света". Това сподели при представянето на творбата нейният автор Георги Велев.
Той е убеден, че траките, които са най-големите авторитети в „Илиада" масово са населявали земите в Долината на тракийските царе, с все още неразкрити до сега множество доказателства за това.

Кметът на Казанлък Галина Стоянова пожела на Георги Велев повече оптимизъм за спасяването на богатството, което има по тези земи.

Сред публиката бяха и кметовете на селата Средногорово Илиян Илиев и Горно Черковище Антон Антонов. Организатори на събитието са Община Казанлък и Библиотека „Искра". Представянето на "Непрочетената Илиада" е част от програмата на Празници в Долината на тракийските царе 2016 г.

Георги Велев е автор на книгите „ Геният...премълчаното. 150 години след рождението на Христо Ботев" , „Достоевски. Шекспир - приключения зад сцената". Автор е и на студии и статии за българския фолклор и творчеството на Емилиян Станев, Йордан Йовков, Елин Пелин, Фьодор Достоевски и Шекспир.

За читателите на „Непрочетената Илиада" авторът споделя: "Уверен съм, че някой ден, когато представители на човечеството се отправят на междузвездно пътешествие, „Илиада" и „Одисея" ще бъдат за тях настолни произведения, не само художествени, а и научни, защото там са заложени най-съкровените тайни на Вселената. Моята задача беше да докажа, че „Илиада" е нещо съвсем различно."